torsdag 14 september 2023

Dom där vardagarna

Tänkt så jag älskar dom där vardagarna!  Den invanda lunken. Rutinerna.
Som i och för sig ser annorlunda ut nu, mot när jag arbetade. Minns hur otroligt mycket jag uppskattade att få ha en "ledig" vardag när det någon enstaka gång inträffade. Nu har jag ledigt jämt, men tiden blir ändå uppbokad och splittrad (visserligen på ett eget valt sätt och helt frivilligt och alltid väldigt roligt). Fortfarande kan jag dock känna att det är lyxigt att ha en "ledig dag" hemmavid.


Som igår; vi gymmade, dusch och frukost. Sedan satt jag kvar vid köksbordet och stickade. Satte bull-deg, tog hundpromenad, bakade ut bullar, satte skorp-deg. Stickade. Vattnade blommor. Bakade ut skorpor och gjorde en äppelkaka. Packade. Stickade. Fikade med färska bullar. Cyklade ner på stan och uträttade några ärenden.


 Och fortsatte till 7 Flaskor, för att träffa mina kollegor som kom direkt från jobbet. Det var så trevligt att träffa dom efter sommaren, bli lite uppdaterad om vad som händer på min gamla arbetsplats, höra lite skvaller och bara allmänt småprata om livet.

Dom där vardagarna är verkligen guld värda!

Som jag skrev om igår, så packade jag också. För efter lunch idag ska jag bila upp till Orsa Grönklitt för att hälsa på min syster, som befinner sig i sitt andelshus 3 veckor.  Tänkte plocka lite lingon och umgås. På söndag eftermiddag bilar jag neråt igen, men stannar till i Insjön hos dottern. På tisdag eftermiddag tillbaka till Uppsala för att packa om, för på onsdag går tåget till Östergötland där vi ska ha textillärarträff ett par dygn.

En annan slags vardag. På återhörande.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar