lördag 23 september 2023

Höstdagjämning


 Jag önskar att detta vore ett foto från min egen Syrenhortensia, men det här praktfulla exemplaret står i Ringarum. Den som jag planterat i vår trädgård för kanske 6 år sedan vill aldrig riktigt ta sig. Den får knoppar som börjar slå ut med ett par tre blommor, men sen tar det stopp. Och varför, har jag ingen aning om, jag tycker nog att den fått både kärlek, bra jord och mycket vatten....

Idag har jag varit med dottern och införskaffat en säng till hennes lägenhet. Har hon tur så kan den här levereras precis samma datum som inflyttningen är; fredag den 13 oktober. 

Jag tyckte nog hon lät lite oförskämd när expediten frågade om hon ville ha hjälp; -Jag behöver en säng, men den ska fan inte vara dyr!, som hon uttryckte det. 

Efteråt berättade hon att hennes bror (som tidigare arbetat som säng-försäljare) berättat att man alltid startade kunden vid de dyrare exemplaren, för att sedan arbeta sig nedåt i prisklass. Då köpte kunden oftast någon med prisklass i mitten. Började man nedåt och arbetade sig uppåt så slutade det ofta med att kunden valde en säng i lägsta prisklasserna. Vad vet jag om försäljnings-psykologi, men om försäljaren inte är för "gåpåig" utan allmänt trevlig och ödmjuk, då är jag nöjd och trevlig tillbaka.

Tre butiker och många prov-liggningar senare blev det tillslut en säng med gavel, täcken och kuddar och dottern verkade nöjd. Nu har hon dragit iväg på inflyttningsfest hos en god vän. Maken och jag ska strax äta middag, det blev kvar rester av den makalöst goda Coq au vin-grytan från igår, och dessutom flera av de goda ostarna som bjöds efteråt. Favorit i repris!

Kan man säga detsamma om dagen idag, höstdagjämningen.....? Nu är övergången från en ljusare till en mörkare tid definitiv!

ps; sängen dottern köpte, blev definitivt dyrare än vad hon räknat med......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar