lördag 28 oktober 2023

Att leva i enlighet med sina önskemål!


 Maken har sedan några dagar tillbaka pratat om hur viktigt det är att när man äter, inte äta sig proppmätt, utan man ska äta sig 80 % mätt. Det ska kunna förlänga ens liv. Om det ska man kunnat ha läsa i flera vetenskapliga artiklar. Han läser mycket sådant, maken. 
Hur vet man när man är 80 % mätt?
Ett vet jag, och det är att efter dagens lunch, då var jag 150 % mätt...... Hade gräddat våfflor, vispat grädde och tagit fram en burk hjortronsylt. Det är ju så vansinnigt gott! Men jag borde nog inte smockat i mig tre stora våfflor. 
Har jag nu förkortat mitt liv?? Men då har jag ju åtminstone njutit idag. Fast ska jag vara ärlig, så hade två våfflor varit tillräckligt! 
Men det gjorde att jag stavgick 6 km idag, istället för bara 4 km som jag brukar. Och jag gick i Hågadalen och tittade på de gröna åkrarna och undrade när man ska få ta fram längdskidorna och dra iväg! 
För visst vill jag leva så länge som möjligt, och jag vill kunna äta och dricka gott, jag vill kunna vandra, åka skidor, skridskor, paddla kajak, umgås med nära och kära och skratta, sticka, sy, virka, brodera, väva, sy, läsa, lyssna på musik, gå på bra föreställningar, se bra filmer, sitta och tomglo i naturen. Alltså, listan kan göras lång! 
Och inte är jag så säker på att jag kan påverka så mycket av mitt livs längd nu, vid 65 års ålder, det blir väl som det blir med den saken. Men ett är då säkert, och det är att jag ska ta vara på varje dag som jag har och leva i enlighet med mina önskemål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar