fredag 6 oktober 2023

My favorit color is october!


My favorit color is october, är ett uttryck som jag tycker är trevligt! Och det kan vara alldeles magiskt i oktober! Dimslöjor i soluppgången, där strålarna silas som genom en skir väv. Bladen som skiftar färg och blir som de färgstarkaste paletter. Siljans vatten som har den vackraste blå nyansen.



Och så finns fortfarande ljuv sensommarfägring, i form av dahlior och luktärtor.



 På Siljans strandkant sitter bulldoggen Frasse och spanar och i vagnen ligger den lilla "teddybjörns-bebisen" och sover medan hennes mamma och mormor sitter i solskenet och fikar.

Jag har haft väldigt mysiga dagar tillsammans med dottern, barnbarnet och vovven. Igår kväll kom jag tillbaka hem till Uppsala. Maken hämtade mig på stationen och bjöd storslagen middag med kantarelltoast och fisksoppa. I detta nu håller han på att laga lammfärsbiffar och har dukat fint i vardagsrummet. Jag blir bortskämd! 

Oktobers färger idag går mer i gråskala. Jag var ute på förmiddagen och klippte ner växter i trädgården, i ett försök att "vinterstäda", men vid 12 kom regnet och blåsten. Tydligen för att stanna, så jag ägnade eftermiddagen åt att brodera. Det är minsann ingen dum sysselsättning! Och nu har vi delat en flaska cava i stearinljusens sken allt medan regn och blåst fortsätter utanför.  Den delen av oktober är också trevlig, på ett annat sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar