söndag 8 oktober 2023

Söndagskänslan - life is good!


 Tänk att den där speciella söndagskänslan sitter i!

Jag menar, vi ska inte iväg till jobb i morgon, utan har egentligen söndag 7 dagar i veckan, men det är ändå något särskilt med just idag, söndag!

Vi äter en lite senare frukost och sitter kvar lite längre. Vi vill ut i skog och mark och idka någon form av friluftsliv. Vi vill bada bastu och laga go-middag, sitta kvar länge vid matbordet och planera för veckan som komma skall.

Allt det där har vi gjort idag. Nåja, förutom bastun då. Vi bestämde att premiären får bli nästa söndag, för då har dottern flyttat och vi har fått mer plats i källaren, inklusive duschrummet med bastun. I detta nu är det trångt om utrymme därnere. Men vi har varit ute och gått i skog och mark. Storskogens natur-reservat beläget mellan Jälla och Storvreta. Tanken var att vi skulle gå till Storvreta och sedan tillbaka, men när det var knappt 2 km kvar till slutmålet så hade skogens träd lagt sig som plockepinn över vandringsleden. Man fick både klättra och krypa över stock och ris, det blev för bökigt och vi gav upp och vände åter. Men 11 km blev det ändå. Och kantareller på köpet. Och kaffe och bulle halv-vägs. Vi rensade svampen och maken svängde ihop en toast när vi kom hem. Nu har jag suttit och stickat och maken har suttit och läst. Men det börjar bli dags att laga till den där gomiddagen. Det blir en kycklingpasta med resterna av svampen och så tomater och chili från trädgårdsrensningen igår, brässerat i vitt vin. Det blir mysmusik i högtalarna och en pinot noir därtill. Och så ska vi planera kommande veckas aktiviteter.

Life is good!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar