tisdag 31 oktober 2023

Sista oktober!


På min gamla skola införde elevrådet de senaste åren särskilda utklädnings-dagar med jämna mellanrum. Före höstlovet var det extra populärt eftersom halloween firas. Många lärare hakade på och kom som både vampyrer, zombies och häxor. Själv har jag svårt för "halloween-temat", så jag var tråkig och kom som mig själv. 
Men idag fick jag anledning att faktiskt tycka att det var lite skoj. På förmiddagen när jag stod i kassakön till systembolaget så hajade jag till när kassörskan sa; -Du är välkommen till min kassa! För hon såg ut så här;


Det fick kunderna att spontant skratta och prata och vi var flera som tog kort. Så här fyllde det faktiskt en trevlig funktion, folk blev plötsligt lite uppsluppna och glada!


En annan plats som inte alltid är en källa till glädje, utan mer till osämja-det är de allmänna tvättstugorna!
Men jag är så himla glad att jag numera har  tillgång till en dylik, sedan yngsta dottern flyttade till bostadsrätt i hus byggt på 40-talet. Då kunde man göra tvättstugor! Stora maskiner och torkrum. Tyvärr var den stora gamla mangeln och separata centrifugen borttagen, men det gick bra ändå.
För idag har jag mellan kl 12-17 suttit här och stickat vantar av restgarner, mellan maskin- och torktumlarbyten. Och för att inte skapa osämja, torkade jag noggrant filtret i tumlaren och våt-torkade golv i både tvättstuga och torkrum. Hit kommer jag på fler besök!

Nu har vi ätit ärtsoppa och jag tror bestämt att jag ska krypa upp i tv-soffan och sticka klart mina vantar!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar