måndag 16 oktober 2023

Beroendeframkallande




 Nu vet jag att det kan vara svårt att slita blicken från det lilla vackra barnet, men tanken med dessa foton är att man främst ska kika på de virkade alstren!

För gissa vad glad jag blev när dottern i slutet av sommaren frågade om jag kunde lära henne att virka. OM jag kunde!! Det är första gången som något av mina barn efterfrågar mina hantverkskunskaper (om man bortser från alla gånger då jag fått laga, lappa, sy i knappar, eller sy om....)  Vi tragglade fasta maskor, ökningar och minskningar, räkna maskor och försöka hålla jämnt. Dottern hade räknat med att tillverka figurer till mobiler att hänga över skötborden innan hon åkte in på förlossningen. Nu gick det ju inte vägen, eftersom lilla Majken var tvungen att sättas igång tidigare än beräknat, så virkningen hamnade lite i skymundan för andra förehavanden. Men sedan några veckor tillbaka har det återupptagits och nu i helgen färdigställdes mobilerna. I går kväll fick jag foton från hur det blev upphängt över skötborden.  Särskilt roligt var det ju att dom gjorde succé! 

Och det var nästan så att jag fick en liten glädjetår i ögonvrån, när dottern för lite sedan utbrast; -Det här är nästan beroendeframkallande! (Hon syftade då på själva virkningen) Det gjorde att hon i bara farten tillverkade några extra bollar som vi monterade till en napp-hållare. Spännet som håller den är från min morfars gamla hängslen från 50-talet! Snacka om återbruk....

Idag har vi ägnat oss åt flytt-städ, kan man säga. När dottern flyttade ut i helgen så skulle vi försöka fixa iordning och återställa, och passade på att rensa uteförråd och klädkammare. Vi hittade på flera ställen undangömda prylar som hon pytsat ut här och där och när jag undrade över detta, log hon bara sött och sa att det var "presenter". Översatt så är det mest skräp som hon inte vill behålla.... Vi har hållit på hela dagen och nu blev jag plötsligt alldeles genomtrött. 

Tur att vi har rester att värma till middag! Det var den där älggrytan som blev kvar efter lördagsmiddagen och tänk att det blev några goda ostar kvar också, så nu blir det tvunget att hällas upp lite rödvin för att kunna njuta till fullo!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar