tisdag 24 januari 2023

Tisdags-turer



Vintervädret beter sig lite knasigt, ena dagen riktigt kallt, andra dagen plusgrader, och så där håller det på. Men isarna ligger, och idag begav vi oss ut på tur. Egentligen ville maken dra iväg till norra Upplandskusten, för att komma ut i havsbandet och få fri horisont. Men vi har ju hundansvar, och det skulle bli för länge för lilla vovven att vara ensammen. Så det blev närområdet; Trehörningen och Ramsen. Isen var på sina ställen lite väl mjuk och svåråkt, men det var skönt att vara ute och matsäcken smakade bra efter 1,5 mil. Det var tur 1.

På eftermiddagen begav jag mig till Ica Maxi för att kasta glas, plast och kartonger vid miljöstationen och för att fylla på förråden i butiken och på systembolaget. Senior-rabatten på 5 % är inte att förakta i dessa dyrtider. Nåja, det är ingen senior-rabatt på systembolaget, men det unnar vi oss ändå.  Har inte storhandlat på tre veckor, så det blev en hel del. Det var tur 2.

Nu har hunden rastats, maken står för middagen-det är vegetarisk tisdag, och ljuvliga dofter av vitlök i grytan och bröd som gräddas i ugnen sprider sig i köket.

Vilken tur att det är tisdag! (Det blev tur 3)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar