lördag 7 januari 2023

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag....

Idag har jag varit på en liten broderiutställning i Uppsala Domkyrka. Läste om den i tidningen i förra veckan och blev nyfiken, Det är en kvinna vid namn Erika Cyrillus som broderat "sidor" ur Jona bok. Hon arbetar som präst och upplever att broderandet av boken är en del av henns kallelse och varje val av motiv och broderiteknik som en gåva från Helig Ande. I anslutning till utställningen finns ett häfte där varje sida är fotograferad och har två rubriker; Broderitankar och Bibeltankar.





Vilken otrolig kreativitet! Varje bild har sitt alldeles egna unika material och uttryckssätt. Mängder av olika broderitekniker figurerar i de olika verken. Jag blev väldigt imponerad - och sugen på att sätta igång och brodera!


Sen kunde jag inte låta bli att fotografera de tre vise männen. Jag skrev lite slarvigt om dom igår, men se vid krubban står dom och överlämnar sina gåvor!

Hade precis innan mitt kyrkobesök varit på stan för att inhandla ett par grå lite snyggare kostymbyxor, som en gåva till mig själv. Visserligen inte för något roligt ändamål, dom ska bäras på en begravning, men kanske får dom mig att känna mig lite fin och proper. Dessutom fick jag alldeles i detta nu veta att det kommer att bli en till begravning inom kort, då min faster somnade in i går kväll. Min lilla faster Majbritt som bakade de allra godaste Franska Våfflorna i hela världen.
"Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och något alldeles oväntat sker. Världen förändrar sig varje dag men ibland blir den aldrig densamma mer."
Han kunde han, Alf Henriksson!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar