söndag 8 januari 2023

Regnet det bara öser ner....

 Idag hade vi planerat för en utedag med svågern och svägerskan i Björklinge. Vi skulle åka skridskor, jag skulle vinterbada i isvaken och vi skulle grilla korv och dricka kaffe nere vid sjön. 

Igår var ett finfint vinterväder med några minusgrader och ett stilla snöfall.

Idag vräkte regnet ner och marken har återigen förvandlats till en isbana.

Man kan väl säga att vi tappade lusten för uteaktiviteterna så svågern och svägerskan kom förbi hem till oss på en fika istället. Det var också trevligt, men kanske inte direkt som vi tänkt oss.

Fick en massa tid över så jag bestämde att äntligen börja organisera om i mitt sy- och vävrum. Det var bara det att först måste jag flytta på tre stora kartonger med yngsta dotterns "minnes-saker". Där i låg gamla fotoalbum, och jag kunde inte låta bli att bläddra. Och bli nostalgisk!


Är dom inte alldeles bedårande mina små flickor?!! Det här var en sommar när vi besökte Sofiero slott där man hade en utställning för barn kring Majas alfabetssånger. Här fanns illustrationer, rekvisita och så en massa utklädningskläder. Dom där sångerna hade jag på ett kassett-band, och varje morgon satte jag på detta för att väcka flickorna. Tyckte det var "lagom mjukt och snällt" sätt att få vakna på.
Ja ni kanske kan förstå att jag inte kom så långt i min omorganisation. När man börjar bläddra i gamla album så blir man lätt sittandes!
Jag kom i alla fall så långt att jag fotograferade och la ut en annons på Blocket på de två soffor som stått staplade bredvid kartongerna. Nu hoppas jag att någon slår till och köper dom snarast, för annars är det inte heller så lätt att omorganisera.
Nu är det söndagkväll, imorgon startar de vanliga vardagarna och det dröjer ända till påsk innan det blir någon extra helgdag. Men vad gör det mig? Jag som är ledig jämt!
Nu ska jag fräsa på lite kantareller och ha i köttgrytan jag gjorde igår förmiddag. Regnet fortsätter slå mot fönstret, men vi tänder ljus, häller upp varsitt glas rödvin och pratar om roligare saker än vädret!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar