söndag 22 januari 2023

Kramens och Vinets dagar!

 Det finns dagar för allt, eller rättare sagt det finns namn/aktiviteter för alla dagar, som någon funnit på.

Läste på Wikipedia att National Hugging Day skapades i USA 1986 av en som ville uppmana folk att krama sina nära och kära lite oftare. Det känns ju inte så kommersiellt.

Vinets dag infaller på Sankt Vincents dag och firas i alla vinproducerande länder som en hyllning till vinets skyddshelgon, San Vincenzo, en martyr från mycket tidig kristendom. Trots omfattande tortyr vägrade han uppge sin tro, och trots flera avrättningsförsök så var det nästan omöjligt att ta död på honom. Man tänker det som en symbol för vinrankans oerhörda livskraft. I Sverige har man anammat "firandet" sedan 2014 med en uppmuntran om att dricka mindre mängd vin men bättre vinsorter. Denna dag känns väl lite mer kommersiell.


Jag har fått min beskärda del av både kramar och vin den här helgen. 
På födelsedagsfesten igår var det ett väldigt kramande bland alla gäster, och vin bjöds rikligt.
Idag har jag kramat både maken, döttrarna och hundarna, och i kylen ligger en Chardonnay på kylning till kvällens middag. Ska strax ställa mig och laga till en svamp- och kyckling-risotto.

Ps. skulle vilja tillägga ytterligare ett namn för helgens dagar; Rimfrostens! Det har varit en fantastisk rimfrost över hela landskapet och hundpromenaderna har varit som att besöka Isdrottningens Narnia. Magiskt vackert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar