tisdag 10 januari 2023

Nya traditioner!


Nu har det gått 1 1/2 vecka på 2023 och jag har stickat två par vantar. De vita och de mellanblå. De ljusblå är gamla och flitigt använda. Ett gammalt mönster inköpt för många år sedan i Levanger, när jag var på besök hos min väninna. Har sammanlagt stickat 8 par av den här modellen, tycker den är så söt och bekväm. Efter stickningen så slänger man in dom i tvättmaskinen för att tova ihop dom och göra dom tätare och få perfekt passform.  Nu har jag provat tre olika slags garn och det har gått bra med samtliga.
Jag håller på att förbereda "julgransplundringspåsar". Förra året startade vi en tradition, jag och döttrarna. Vi städar undan julen på Vintergatan i Insjön och dricker bubbel och lägger ansiktsmask och spelar spel. Så nu till helgen ska detta upprepas, och i år tänkte jag att dom i sina påsar även ska få varsitt par vantar. Ansiktsmask inköptes idag, liksom påsar med fotinpackning att trä på fötterna. Ska komplettera med lite exotiska frukter och choklad också. 
I år kommer även herrar att deltaga, men dom får nöja sig med bubbel, frukt och choklad. Ingen idé att slänga "pärlor åt svin". Ursäkta uttrycket.....

Och nu har jag plockat fram det isländska garnet jag köpte i somras. I morgon bitti så ska jag starta med min tröja med rundstickat ok. "Efter-frukost-stickning" har också blivit en tradition att vidhålla!!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar