måndag 21 februari 2022

Skottlov.....

Jag började dagen med att sätta ett frukostbröd på jäsning och sen fick jag skotta mig ut till brevlådan, för att hämta morgontidningen.
Det var nollgradigt, det föll stora snöflingor och det blåste! Snön var tung!!
Snöfallet var ihållande.
Efter frukost tog jag itu med storstädning och tvätt, så hela förmiddagen gick i ett. Fick skotta ännu en gång när jag skulle gå ut med soporna.
Sen blev det förmiddagsfika och ännu en skottning innan jag skulle skjutsa maken till Ångströms, där hans kurs på senioruniversitetet om batterier startade idag. 
När jag hämtade honom en och en halv timme senare hade snöfallet ökat och blåsten tagit i. Allt var vitt och det var svårt att köra med imma på fönstren och dålig sikt.
Men jag släppte av maken hemmavid och åkte för att veckohandla.
Blev till att skotta när jag kom hem med alla varor. Fick pulsa från garaget till vår port.

Mysigaste stunden på dagen kom därefter, när jag fick sätta mig vid symaskinen. Jag blev kär i ett tyg med ugglor på, när jag lämnade ett par symaskiner på reparation -från skolan- förra veckan. Det var gråblå botten med ugglor i brun-rost- beige-svart på. Egentligen ett typiskt babyplaggs-tyg. Men jag ville ha det som ett nattlinne! Så det är precis det som det är meningen att det ska bli. Tanter kan också få vara lite barnsliga Sen har det blivit en bit tyg kvar, så jag tänker att det ska räcka till en liten babymössa när yngsta barnbarnet fyller ett om den dryg månad.

 Efter dagens fyra "skott-omgångar". känner jag mig ganska så trött och har väldigt ont i ryggen, (det bidrog väl även städningen till?). Men det är i alla fall rent och fräscht här hemma! Lite sömn på det här så hoppas jag att det känns bättre imorgon.

-

......för något rygg-skottlov, vill jag inte veta av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar