onsdag 23 februari 2022

På glid....

...men bara i positiv bemärkelse.
För oj, vilket fantastiskt skidföre det var i spåren i förmiddags! 3 minusgrader, solen som sken igenom molnslöjorna och all snö på träden. Halleluja-varning!



Så passande att det blev skidföre, så jag fick användning för min nystickade mössa.


Har varit lite skralt med handarbete efter nyårshelgen, men en mössa....


 ...och ett par vantar av gamla restgarner, har jag i alla fall åstadkommit. Ett led i min s k "död-städning", där jag försöker minska mina garnlager. Mössan är av ett tjockt, otvinnat merino-ullgarn, som köptes för att döttrarna skulle få varsitt stick-projekt ngn gång då dom gick på högstadiet. Dom gjorde varsin mössa, men dessa användes inte särskilt mycket så jag repade upp dem och gjorde två par vantar till barnen i familjen i USA, Alabama, där dottern tillbringade ett år, och så räckte det alltså även till en mössa till mig . Vantarnas garn är ännu äldre. Rester från en pläd-väv i mitten av 80-talet. Dom är stickade ganska stora och ihoptovade i maskin.

Just nu har jag börjat beta av mina bomullsgarner i ett virk-projekt.

Men det kliar i fingrarna inför att köpa på mig nytt, tunnare, ullgarn för att tillverka mig en tröja med mönsterstickat "rund-ok". Så om jag är duktig på att minska lagren, kan jag få unna mig något nytt. 

Eller är jag på väg utför då? På glid?? I negativ bemärkelse???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar