fredag 11 februari 2022

Nästan som i "Djävulen bär Prada"


I dag fick jag en snap-chat från yngsta dottern och en glimt från hennes arbetsdag. Det var en good-looking man som poserade framför kameran. Vilken utsikt, tänkte jag...... (från min egen arbetsplats i klassrummet....)

Sen började jag tänka efter vad dottern berättat för mig om sitt nya arbete på ett modeföretag, och genast fick jag en filmbild i huvudet. Herregud hon är ju precis som den där assistenten i "Djävulen bär Prada"!!!
Hon började den tredje januari. Det var corona-tider och folk jobbade hemma, chefen var sjuk, så starten blev lite märklig. Sen dess har hon fått bära flyttkartonger och möbler -eftersom kontorslokalerna skulle flytta-, hon har fått välja ut och beställa fotomodeller inför vår- och sommarkollektionen, boka fotograf, handla tillbehör, smycken och fixa möbler till plåtningen, vara med och bestämma namn på nästa säsongs tyger, tycka till om hemsidan, handla frukost till plåtningen, jobba extra på NK när avdelningen saknade personal osv. osv.

Ok, hennes chef är väl inte så hård och elak som Meryls Streeps rollkaraktär var, men arbetsuppgifterna har en viss likhet.
Den här helgen tillbringar hon dock med pojkvännen på spa i Stockholm.
Det betyder att lilla vovven tillbringar sin helg hos oss.
I detta nu ligger hon i knät hos mig, och jag sitter med hjärtat i halsgropen när maken tar sig upp med kryckor i trappan till övervåningen.
Nu ska vi landa i det som är inför helgen!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar