måndag 14 februari 2022

Det går bort i pressningen, sa skräddaren....

 ....när han råkat sy fast kragen i ärmhålet!

Nåja, riktigt så tokigt gick det inte för mig. Men en hel del svordomar gick åt i syrummet idag! 

Maken kasserade för ett tag sedan några kostymer och kavajer som hängt för länge i garderoben utan att användas. Dessa fick yngsta dottern syn på och började prova. Trendigt just nu är oversize. 

Om ni frågar mig, så tänker jag på clowner när jag ser det modet.

Men nu är det ju faktiskt ingen som frågar mig.

Utan jag lovade hjälpa dottern med kavajen genom att ta bort axelvaddarna och flytta in ärmen en aning. Det är ju bara det att en manligt skräddad kavaj består av flera  lager av olika mellanlägg, foder och sömmar. Det är liksom inte bara att "snörpa ihop". Nu har den hängt i över en månad på stolen i syrummet, så idag bestämde jag mig för att ta tag i eländet. För ett elände var det! Jag nålade, sydde och sprättade, nålade, sydde och sprättade inte mindre än fem gånger innan jag ändå kunde acceptera resultatet. Eller kanske snarare ge upp. Tänkte att "den där trenden kan väl inte vara så länge, snart hamnar den här säkert i kasserahögen". 


Och så har vi ju Alla hjärtans dag idag! Det blev ingen ros från maken som jag tänkte i förra veckan, men han hade ju sina skäl. Jag fick agera färdtjänst åt honom så att han kunde ta sig till en sjukvårdsbutik och köpa extrasulor till den friska foten, för att komma i bättre jämnläge. Sen sitter han ju där han sitter. 

Men det kom blombud från äldsta dottern! Med en bukett som var som gjord för löparen på bordet! Och nu har jag korkat upp en bättre Rioja och till det ska vi avnjuta en hjort-gryta med kantareller, potatisgratäng och sallad och så lite ostbricka till Husdrömmar! 

Så nog klappar det hjärtan för fullt här idag! Kärlek, kärlek!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar