lördag 30 oktober 2021

Sista kvällen med sommartid

Jag vaknade utan alarm kl 8. Kände lilla vovvens mjuka päls och lugna andetag mot min svank. Att jag gick upp, struntade hon fullkomligt i. Hon tänkte ligga kvar!


Gick ner i köket och vispade ihop pannkaks-smet och bryggde kaffe. Njöt av lördagens lugn med "Ring så spelar vi" på radion och makens prassel med morgontidningen. 
Efter en lång, skön frukost-sittning satt jag kvar vid köksbordet och stickade häl på en socka innan jag gick upp och gjorde mig iordning.
Igår hade jag gjort fint vid svärföräldrarnas grav, idag skulle jag ta itu med makens farmor och farfars grav på gamla kyrkogården.


Lilla vovven var förstås med, så vi tog en extra sväng genom Botaniska trädgården, och jag testade lite olika effekter på min nya mobil-kamera.


Solen gläntade fram en liten stund.


Luften är återigen mild och sensommarblommorna håller sig kvar,


även om de flesta löv släppt taget och ligger strösslade på marken.


På eftermiddagen satt jag vid symaskinen och knåpade ihop en ny tröja till lilla vovven. Hon var dock inte stormförtjust. Kanske blir det bättre när det blir kallt ute och hon känner att hon behöver något varmt......

Maken och äldste sonen har varit på fotboll på Studenternas idrottsplats. Sirius mötte Malmö FF och förlorade, men hade tydligen spelat bra.
Eftersom sonen är gräsänkling ikväll så bjöd han in sig själv på middag. Jag ska strax smörja in en lax-sida med chili, tomat och paprika och slänga in i ugnen. Det blir lax-tacos att möta den sista kvällen med sommartid på! Inatt flyttar vi tillbaka klockan!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar