fredag 29 oktober 2021

Laddar för höstlov!


 Det här är en bild från idag, 29 oktober 2021, när dottern och pojkvännen befinner sig i Monaco. 

För 49 år och 5 månader sedan, stod min mamma på samma trappa. Den till Casinot i Monaco. Hon fyllde 50 år och var på charter-resa med pappa och deras bästa vänner för att fira födelsedagen. Dom bodde i den lilla Italienska staden Alassio och hade en dagsutflykt hit till Monaco. Mamma hade på sig en syntetjersey dräkt, byxa och tunika och så en matchande barette (en basker modell större) på huvudet, allt hade hon sytt själv.  Nu hade hon varit inne och spelat på de enarmade banditerna och när hon kom ut på trappan, var det en fransman som ropade till henne och bad om att få ta ett fotografi på henne. Hon förstod det som att han tyckte mycket om hennes barette som matchade byxdressen. Just den här händelsen var hon väldigt stolt över och pratade om långt efteråt!

Jag tänkte på den händelsen,  just idag, när jag fick filmsnutten via SnapChat, från dottern.

Det jag tänker på, just i detta nu, är att jag hoppas att inte speldjävulen drabbar de unga tu, så att Monaco-vistelsen får en fadd eftersmak.........

Här hemma i Flogsta ska det bli vitt vin och räkor till nybakat bröd, som i detta nu sprider sin ljuvliga doft i hela huset. Jag satte degen då jag var hemma på lunchpromenad med lilla vovven, och nu har jag precis tagit det ur ugnen.

För första gången på 22 år är jag ledig en hel höstlovsvecka! Tidigare om åren har vi alltid varit inbokade på studiedagar drygt halva veckan, men i år får vi kompensationsledigt för att vi läst litteratur till en kurs i "språk- och kunskapsutvecklande lärande".  

Jag är inte ledsen för den ledigheten direkt......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar