tisdag 5 oktober 2021

Jag behöver min skönhetssömn!


 Jag somnade ganska snabbt igår kväll, men bara för att vakna upp vid 23.30 då hjärnan jobbade för högvarv och jag insåg att läget inte var stabilt inför idag! Min medmentor, som skulle informera vår klass om grupper och starttid inför dagens friluftsaktiviteter hade blivit sjuk och låg hemma i feber. Nu visste ingen alls i vår klass i vilken grupp dom skulle vara, vilken starttid dom skulle ha och att dom måste ha med ryggsäck, eftersom dom skulle bära sin egen mat.

Det där började snurra i mitt huvud och jag låg och försökte hitta på lösningar och tänka mig in i olika scenarion. Jag hörde klockan slå tolv, halvett, ett, halvtvå och två. Pulsen gick hög. 

Tillslut måste jag ändå ha somnat in. Men jag var rysligt trött i morse. Åkte till skolan extra tidigt, för att sätta mig och ringa runt till mina elever. När jag stötta på min kollega fick jag då veta att en annan kollega varit in till min klass och berättat om dagens händelser, om grupper och start-tider, så allt var redan fixat. Det borde jag egentligen fattat. Vi ställer verkligen upp för varandra på jobbet.

Dagen blev lyckad. Det blev ca 10 km promenad och sedan olika stationer med aktiviteter innan korvgrillning.  Vädret var på vår sida och de flesta niondeklassare var riktigt positivt inställda. 

Vad har jag då lärt mig av detta.....?? Förmodligen inte ett skit. 

Men jag ber till min hjärna att sluta tänka så mycket på nätterna. Jag behöver min skönhetssömn!!  Vill helst ha 8 timmar per natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar