söndag 10 oktober 2021

Härligt vilsamma hösthelger!

Söndagkväll, mörkret har sänkt sig utanför fönstret och här sitter jag i köket, nybastad. Har en ratatouille som puttrar på spisen och en parmesangratinerad kyckling som väntar på att komma upp i temperatur. Rödvinet står på luftning.
Till förrätt, direkt efter bastun, åt vi en bit av en svamp- och grönkålspaj som maken ägnat eftermiddagstimmarna åt. Egen odlad grönkål som verkligen prunkar i landet! 
Jag satt och stickade medan maken kavlade pajdegen och vi konstaterade båda, samtidigt, att dom här hösthelgerna är härligt vilsamma!



Två bilder från fredagskvällen. Vi var bjudna på middag till yngsta dottern och pojkvännen i deras vackra sekelskifteslägenhet. En härlig helgstart!



Lördagen började vi med att städa huset, men efter lunch bryggde vi termoskaffe och gav oss ut på cykeltur. Som barn på nytt kände jag mig, det var så roligt att jag nästan blev en smula våghalsig på de kuperade skogsstigarna, och det kittlade i magen av livsglädje! På kvällen hade vi en middagsbjudning för svåger och svägerska.


Idag har vi gått en långpromenad tillsammans med dottern och lilla vovven. Man vill bara vara ute i det vackra höstlandskapet. Medan löven fortfarande sitter kvar på träden och färglägger allt i gul-orange-rost. Det blåste idag och löven virvlade i luften. Snart är det bara kala trädgrenar kvar.
Men i detta nu lever vi och kan njuta av allt det vackra. 
Härligt vilsamma hösthelger!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar