söndag 17 oktober 2021

I överflöd

Dags för en tur till skogen igen. Den här gången med näst äldste son med familj och så yngsta dottern och lilla vovven. Vi hade kollat att det inte stod några bilar från ev jägare längs med vägen men jag gick hela tiden och sjöng och visslade för säkerhets skull. Och som de två barnen lät, så skrämde dom nog både jägare och älgar! 
Duktiga att plocka var vi alla, både barn och vuxna. Och som det fanns kantareller. I överflöd. Vi hade hur mycket som helst med oss hem!
Det är intressant att prata med barn, dom har så mycket tankar och funderingar. Dom är så snabba till svar och så kvicka att snappa upp saker som vi vuxna pratar om.
7-åringen och jag gick sida vid sida och han frågade plötsligt om jag hade mycket pengar, om jag är rik, om min mamma och pappa varit rika. Eller fattiga. Jag passade på att inflika att man kan faktiskt vara rik på annat än pengar. Man kan vara rik på kärlek också, och jag försökte få honom att förstå hur mycket mina barn och barnbarn betyder för mig, hur rika dom gör mig.


Dottern gjorde ett försök att få lilla vovven att lukta på svamp och sedan söka, men det gick sådär. Och idag behövde vi ingen sökhund. Det var svamp så långt ögat nådde!


Vilket sedan tog hela eftermiddagen att rensa! Tur att solen sken och vi kunde sitta utomhus. Jag korkade upp en flaska cava, och maken spelade poddar. Bl a om Dag Hammarskjöld. 
Det tog över tre timmar innan vi var klara, och då var det skönt att bada bastu!  Natten som gick var det frost, så även om solen värmde så var luften sådär krispigt kall, och man hann bli ganska frusen.
Jag fick rensa bort frost-skadade växter i trädgården och tog in ett stort fång med rosor medan tid är, snart är allt förbi. Snart går allt in i vila.

Och in i vila ska jag ta mig nu. Upp till sköna sängen.
Godnatt!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar