måndag 30 augusti 2021

Tänk om....


Det här är ingången till min frisör, Salong Linlugg, där jag tillbringade 1 1/2 timme på förmiddagen idag. Min frisör är klok och empatisk, hon är godhjärtad och har stor erfarenhet. Både praktiskt som frisör och av livet vi lever och allt vad det innebär. Hon har blivit som en vän som jag har goda samtal med. Samtal om livet. Vi delar samma intressen gällande fysisk och mental träning, välmående och hälsa och så läser och följer vi båda Sofia Sievertsdotter. 
Idag hade vi bland annat ett samtal om VARFÖR vi kvinnor alltid dras med lite dåligt samvete när vi gör saker för bara oss själva. Så fort vi ska göra något för egen del så ska det ursäktas hit och dit. Kanske finns det en del män som också är så, men mest tror jag att det är ett kvinnligt fenomen. I alla fall i den generation som jag tillhör. Förhoppningsvis är yngre kvinnor bättre på att stå upp för sig själva. Och jag tränar på att bli bättre på det. Men bara när jag gick ifrån salongen och fick frågan om vad jag skulle göra med resten av min lediga dag så kunde jag inte bara säga att jag skulle åka och fixa mina naglar, utan jag var tvungen att säga att jag först skulle hänga tvätt och sen sätta mig och förbereda mina utvecklingssamtal som jag ska hålla i den här veckan. Sen sa jag att jag skulle fixa naglarna.
Precis som att jag måste ha presterat något nyttigt innan jag fick en "belöning".
Vi skrattade båda gott när vi insåg vad jag sagt och hur svårt det är att skaka av sig detta ok.


Jag hann aldrig förbereda några samtal, för min nagelterapeut bad mig komma trekvart tidigare.
Så nu, med 8 silverglittriga naglar och 2 blåglittriga naglar, så ska jag börja med förberedelserna till samtalen. Jag ska också göra granola, baka en äppelkaka och laga lax.....

Min frisör skickade mig just en bild på en dikt som Sofia Sievertsdotter lagt ut på instagram, hon tackade också för dagens goda samtal.
 
Tänk om dagen idag
är starten på något litet 
men värdigt.

Tänk om din villighet 
att välja enkelhet
står i proportion
till din blomstring.

Tänk om drömmen
som du bär på
är livsvägen du är 
menad att trampa.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar