måndag 16 augusti 2021

Blomman för dagen


Jag har två krukor med prunkande "Blomman för dagen" som klättrar upp på väggen mot grannens förråd. Ett tätt bladverk och så nya blommor som kommer varje morgon för att vissna framåt eftermiddagen. Underbart är kort, sägs det ju. Precis som min lediga måndag. Den gick snabbt idag.


Startade den med att montera  och skölja upp den färdigstickade tröjan i islandsull. Min Riddari. Nu ligger den i utsträckt läge för att torka. Den blev snygg, det tycker jag, men det är bara det att det är verkligen inte mina färger..... Så typiskt mig. Jag har genom åren stickat ett antal tröjor och aldrig blivit riktigt nöjd. Den här gången är jag nöjd med modell och mönster, och jag gillar egentligen färgerna. Fast inte på mig. Tänker att den skulle passa mycket bättre på äldsta dottern, som klär så himla bra i grönt, mot sina gröna ögon. Ska faktiskt fråga om hon vill ha den. Fast är inte så säker på det, vet inte om hon är känslig för ull, att det klias. Vi får se. 
Ulltröja hade man nästan behövt idag, det var rått och ruggigt emellanåt. Lite på väg mot höst.


Och lite mer "höstkänsla" blev det när jag tände stearinljus och hämtade in fallfrukt och gjorde en äppelpaj. Så visst finns det glädjeämnen med att sommaren går mot sitt slut också.

Men varför måste det gå så snabbt.
Precis som för "Blomman för dagen".....



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar