torsdag 19 augusti 2021

Heja, heja alla spänstiga, starka, modiga och hurtiga!!


Det blev så lyckat idag!
Först hade jag mina tvivel. Dagen började med regn! Eleverna kom till skolan i redan regnvåta mjukisbyxor och tunna jackor. Någon hade sagt; "Det är ju bara småbarn som har galonbyxor"... Jag hade en utläggning om hur vi skulle cykla. På led med avstånd, jag först, min kollega sist. Stanna med avstånd, var uppmärksam på mötande el omkörande cyklister och trafik. Det började med att tre-fyra pojkar körde om mig och tjoade. Någon körde på bakhjulet och stilade. Fyra gånger stannade jag och väntade in till dom kom tillbaka. Sen höll dom sig faktiskt på led och efter en dryg halvtimme var vi framme. Då vrålade några pojkar; -Den där är ju löjligt enkel. Om höghöjdsbanan som slingrade sig ca 12 m upp i träden.
Men sen blev det annorlunda. Den var visst inte så enkel ändå. 
Vi hade tre instruktörer som hade noggrann säkerhetsgenomgång, som bara den fick en del att bli nervösa. Banan var dessutom hal efter regnet, och var lite extra svår. Och 12 meter upp i luften är man inte så kaxig längre.
Det var otroligt intressant att se hur olika ungdomarna tog sig igenom utmaningen. Av 25 så var det 18 som genomförde banan. Jag hade själv inte utsatt mig för att göra den, men jag inser värdet för de inblandade. Och jag hoppas det här sätter ribban för det sista läsåret för min klass. Idag var jag stolt över många elever!!


Jag var också stolt över dottern som simmade 1,5 km i Insjöns 16-gradiga vatten i bara baddräkt. Luften höll 13 grader. Hon och en kollega genomförde "Vansbrosimningen" en del av halvklassikern. Den är ju lite annorlunda mot i vanliga fall. I morgon ska hon simma "Vättern-rundan". 15 mil på cykel, också den i Insjön. 
Heja alla spänstiga, starka, modiga och hurtiga!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar