onsdag 11 augusti 2021

Ibland önskar jag att Disney var på riktigt....

För en god hälsa rekommenderas det att man ska se till att få pulshöjande aktiviteter åtminstone tre gånger i veckan. Jag undrar om gårdagkvällens pulshöjare räknas?!

När jag hade gjort mig iordning för natten och kröp ner bredvid maken, som redan låg och läste, så tittade han så konstigt mot min sida av sängen. -Vad är det, undrade jag. - Tyckte jag hörde något ljud, svarade han. Jag hade precis lagt mig tillrätta och skulle dra på mig täcket, när två långa spröt och två utstående ögon stirrade mot mig, bara 15-20 cm från mitt ansikte. Jag fullkomligt FLÖG upp och gallskrek! Pulsen gick från viloläge till panikläge. Även makens puls steg, pga mitt skrik, men han låg kvar och frågade vad det var. -En vårtbitare. En stor, äcklig vårtbitare, skrek jag med rösten i falsett. Sen fick jag hämta papper så tog maken hand om den och bar ut den i trädgården. Samtidigt som jag lyfte på kuddar och täcken och skakade, för att försäkra mig om att det inte var fler djur i sängen. 

När vi 10 minuter senare hade fått ner pulsen någorlunda och skulle lägga oss och läsa igen, så smekte jag maken över axeln. -Vad har du där?, undrade jag. -Ånej, en fästing!  Det blev till att kliva upp igen och hämta fästingplockaren och ta hand om djur nummer två, den här kvällen. Fästingar får dock inte min puls att öka, dom är för små för det. Men dom där stora, usch, jag ryser i hela kroppen. Hade väldigt svårt att somna igår kväll. Kanske därför jag har gått med huvudvärk hela dagen idag. Ikväll kommer jag att skaka sängkläder innan jag kryper ner under täcket!


Om den såg ut så här, på Disney-vis, så skulle jag nog inte få panik....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar