fredag 6 augusti 2021

Hemma i stan igen

Efter fyra tältnätter och fem paddeldagar, så känns det lite instängt att sitta inomhus, tillbaka i stan igen. Fast visst var det skönt att ta en varm dusch, det medges. Tidigare kvällar har hygienen skötts med tvål i sjövatten. Fast också det är verkligen helt underbart. Bada naken är så skönt! Och vattentemperaturen har varit högre än luftens. Särskilt nattetid, då termometern sjunkit ner till 8-9 grader. Stackars maken som hade sin sommarsovsäck har fått sova med alla sina kläder på för att inte frysa.
Men vi har haft det alldeles fantastiskt bra! Fina dagar med behaglig paddling i magisk natur!
Vaknade i morse till lommens vemodiga skrik över sjön och vågornas kluck mot stenhällen alldeles bredvid tältet.
Men så mycket vildmark som jag trodde, det var det inte. 
Första natten sov vi strax utanför samhället Bengtsfors och där ekade ljudet av en skällande hund över sjön, så gott som hela natten.
Andra natten sov vi strax utanför Gustavsfors och där ekade ljudet av skogsmaskiner från ett kalhygge över sjön från kl 04.30 på morgonen.
Och så många tyskar som vi mött i kanadensare och på lägerplatserna. För vi har tältat på iordningställda lägerplatser där det funnits vindskydd, eldstad och torrdass. 




Det har varit lättsam paddling i mestadels sol och klart väder.


Det har varit vackert kvällsljus och goda samtal på kvällarna.


Det har varit sköna lunchpauser med bad. Tredje dagen satt vi dock ihopkrupna under en tall för att försöka skydda oss mot en kraftig regnskur som kom plötsligt.



Rönnbären som skiftar färg påminner om att sommaren lider mot sitt slut.


Inga damastdukar eller trerätters på middagsbordet, men det bästa och godaste som finns är att få äta ute vid solnedgången efter en dag med paddling!


Och så har vi slussats, en ny spännande upplevelse att få göra det med kajak!


Innan slussningen så gick vi och köpte nybakade wienerbröd och mazariner hos en tysk bagare som hade sin verksamhet i en villa i Gustavsfors.


Så här ser det ut innan man kommer iväg och efter att man kommit iland. Massor av packning som ska få plats i de utrymmen som finns. Och ändå har man bara precis med sig det allra nödvändigaste. Tror det är en av tjusningarna med att vara ute och paddla. Du har precis bara det som behövs, använder samma kläder länge, har enkel mat, en liten tvål och de enklaste husgeråd, och det går så bra att klara sig utan alla prylar som finns i vanliga vardagen.
Imorgon ska vi ta itu med att skura rent kajakerna, tvätta och sortera. Men jag hoppas att vi ska kunna komma iväg någon mer helg framöver!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar