måndag 9 augusti 2021

Det tar på krafterna....

 Alltså, förr i tiden tyckte jag det var roligt att gå på stan. Numera blir jag mest trött.....

I morse när jag vaknade och låg och funderade på den närmsta tiden framöver, så insåg jag att om jag ska få till en hel outfit till bröllopet om en dryg månad, så behöver jag skaffa hem det som fattas medan tid finns. Så efter förmiddagskaffet cyklade jag ner på stan med ett öppet sinne. Och med fjolårets inköpta kjol och kofta, som var tänkt att bäras på bröllopet som blev inställt och framflyttat till i år. Nu saknades en överdel och skor. Som jag har genomsökt butiker. Som jag krånglat mig i och ur diverse kreationer. Som jag vänt och vridit på mig. Som jag fotat och skickat bilder till yngsta dottern och bett om råd. Tillslut fick jag ändå väldigt god hjälp. På en butik som jag förr benämnde som "tant-butiken nummer ett", nämligen Bredenbergs. Där platsar jag numera in. Det är väl till och med så att jag hör till deras målgrupp. En silkig, vit, ganska enkel top med "lite häng" framtill fick följa med hem. Och faktiskt en stickad glittertröja i bambu som också passade till kjolen och gör den lite mer "vardagsaktig". Check på den!

Sen gick jag till en underklädesbutik. Insåg, när jag provade kjolen, att jag behöver ett par rejäla trosor som håller in magen utan att trycka in rumpan allt för mycket. För av någon konstig anledning så verkar rumpa och mage byta plats med åren...... Check på den!

Så var det bara skor kvar. Inte helt lätt att prova finskor när man är van att gå i fotriktiga mjuka sneakers, och man har en begynnande hallux valgus på ena foten. Tre olika skobutiker fick besök.  Jag provade par efter par. Jag gick varv på varv i butiken. Tillslut blev det check även på den. Skor som inte fick godkänt av dottern, men där har hon faktiskt inget att säga till om. Har man inte sköna skor så ser man inte fin ut i ansiktet, tänker jag. Nu kommer jag förhoppningsvis att kunna dansa hela natten! 

Men det tar på krafterna! Jag fick blanda till en Margarita när jag kom hem. Som återhämtning. Och det är ju faktiskt fortfarande några timmar kvar av sommarledigheten!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar