söndag 15 augusti 2021

Sockerkaka, grek, dalmasar......

...tre ord som kan sammanfatta helgen. Tillsammans med konstutställning och solrosor!
Lördagen ägnade jag mig åt att tillverka födelsedagskort, åka med min syster på konstutställning, självplocka stora fång med solrosor, baka glutenfri citronsockerkaka och gå på middagsbjudning hos greken och hans hustru. Dom bjöd på souvlaki, tzatsiki, grekisk sallad och underbart goda kalamataoliver! Det var gott, trevligt och blev sent, därav inget blogg-skrivande igår.



Imorse var vi ändå tidigt uppe för att bila till Insjön. Det var maken som tyckte att vi borde träffa vår dotters blivande svärföräldrar innan bröllopet. Till saken hör att jag träffat dom lite mer än han. Dom är supertrevliga människor, så hade absolut inget emot att ta en fika med dom. Dessutom åker jag ju mer än gärna hem till dottern i Insjön. Det där huset är liksom som hemma!


Vi blev bjudna på kantarellsoppa till lunch. Dom hade plockat massor av kantareller  igår!


Det regnade utomhus till en början så från kakelugnen sprakade det hemtrevligt och värmande. Men sen dök solen upp och vi kunde plocka äpplen i trädgården och gå en promenad med Frasse i byn.


Så fick vi en lättsam/trivsam fikastund där vi bl a diskuterade göromål inför bröllopet, som det snart är nedräkning till.

Nu har vi ätit en sen middag och jag har, med trimmerns hjälp, hunnit fixa till makens frisyr inför hans jobbstart imorgon. Själv har jag höstens första lediga måndag.
Tack och lov!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar