tisdag 24 november 2020

Störst av allt

 


Dom här två är på samma plats idag. Den till vänster, den yngre, firar den till höger, den äldre, som fyller 28 år just idag.

Det är en mörk tid att fylla år på, men desto större anledning att fira! Dagen hon föddes 1992 var det rimfrost och dimma. Mitt rum på bb hade fönstret ut mot slottsbacken och slottet och det var magiskt vackert när dimman lättade och solstrålarna kikade fram mellan träden. Och så det alldeles nya lilla knytet vid mitt bröst.

De där första dagarna tillsammans med ett nyfött barn måste vara de största i ens liv. Jag minns tydligt alla mina fyra barns första stunder. Hur närvarande i nuet man var. Hur andaktsfull man kände sig inför det som hänt, att man fött fram ett välskapt barn. Att äntligen ha fått träffa det där som man burit på i nio månader. Bara jag tänker på det så blir jag alldeles varm inuti och rörd. 

Något större kommer jag aldrig att få uppleva, och jag är så lycklig över att ha fått göra det.  Fyra gånger dessutom.

Nu får jag njuta av mina vuxna barns barn. Sönerna har två barn var och den äldste har ett tredje på tillväxt. Det beräknas komma i slutet av mars. Och det är också stort!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar