söndag 8 november 2020

En högreståndsmässig helg

Den här helgen har vi verkligen vistats i pampiga miljöer med historia, skön arkitektur och i vackra omgivningar.


Vi startade lördagen med att flanera runt det pampiga Drottningholms slott och äta lunch på slottscaféet.


Längre ut på Ekerö låg Skytteholms herrgård, där jag bokat ett weekendpaket med anledning av makens födelsedag. På en liten holme i Mälaren låg denna fina byggnad med anor från 1600-talet omgiven av vackra Milles-skulpturer.


Här vid vattnet låg också en vedeldad sjöbastu, där vi kröp in och svettades när mörkret sänkt sig, och vi hade gått en runda i skogen. Sedan blev det ett uppfriskande bad i Mälaren under ett stjärnbestrött himlavalv. Magistk!!


I den vackra matsalen åt vi en fräsch tre-rätters middag som avslutades med en dessert som var bland det godaste jag ätit. 
Plommon consommé , konjakskokta plommon, punsh-creme och krispig vit choklad.
Det var fantastiskt gott!

Denna dag startade vi med frukostbuffé och sen kröp vi tillbaks i sängen och låg och lyssnade till delar av Jon Bidens tal. Tack och lov att USA fick en ny president!
Det var nog därför solen orkade fram idag, och vi tog en skön promenad i ett naturreservat på Munsö, innan vi bilade till Roserbergs hotell och gick i de vackra omgivningarna där. 

.

Jag hade valt mellan Skytteholm eller Rosersberg, så det var lite kul att se hur det såg ut på stället jag valde bort.

Och nu är vi hemma på Chateau Noreens väg. 
Bastun är på och även om den inte är varken ved-eldad eller bjuder sjöutsikt så känns det skönt att mjuka upp kroppen innan köket på Noreens väg bjuder en liten Skagen-toast med en kyld Chardonnay, en finare bit oxfilé med murkelsås och rostad potatis och en flaska Syrah.
Det är ju dags att fira han som är far till våra fyra barn idag!
Och när helgen börjat så bra måste den såklart avslutas med Grande Final!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar