måndag 2 november 2020

Det är gott nog!

Dagstidningen ögnar jag bara igenom. Jag ser sällan Aktuellt eller Rapport, men jag brukar alltid försöka lyssna på dagens eko, 16.45. En kvart av världsläget klarar jag av och tänker att jag måste ha för att vara någorlunda uppdaterad och allmänbildad.

Men efter dagens lyssning så vet jag inte. Vad gagnar min uppdatering mer än en olustkänsla i magen??!!

Det är bråk i Polen om aborträtten, det är extremt turbulent i USA såhär i slutskedet av valet, mellan Trump och Biden, det är en attack på Kabuls universitet med många döda och skadade och  så Corona-pandemin som fortsätter att eskalera.

Jag vill gömma mig inom hemmets fyra väggar.   Känner mig tillfreds med att baka bröd, att slå in paket och baka tårtbottnar inför veckans födelsedagsfirande. Mangla lakan och stryka. Göra ett sista ryck i trädgården inför vintervilan. Fylla på i fågelautomaterna och schasa bort stora skator som slåss. Värma rester av fisk- och rödbetssoppa till en måndagsmiddag tillsammans med maken där vi delar varandras dagshändelser. Sticka några varv. Brygga rött te. Duscha och krypa ner mellan svala lakan. Läsa några kapitel innan lamporna släcks och sömnen infaller sig.

Borde jag ha dåligt samvete för det?

Nej, jag är så gammal att jag står för mina handlingar.

Och det är gott nog!

.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar