söndag 22 november 2020

Finns det verkligen inget dåligt väder.....????



 Två glada barnbarn ramlade in igår morse när vi fortfarande satt vid frukostbordet. 
Det föll snöblandat regn som sedan övergick i hällregn, molnen hängde lågt och det var mörkt hela dagen. Vi spelade spel, vi ritade och gräddade plättar. Jag iordningställde två vävramar och båda var duktiga och flitiga. Men en fem- och sexåring kräver lite mer aktivitet för att bli av med överskottsenergi, så tillslut klädde vi på oss och gick ut. Farfar spelade bandy med Eric, dottern och lilla vovven roade Jennifer medan jag gick och kompletteringshandlade. När jag kom tillbaka skulle det åkas rutchkana på klipphällen. Det hällregnade. Det var stora vattenpölar med geggamojja i. Gissa hur skitiga två barn kan bli på en kort stund!! Tillslut ledsnade farfar, dottern, Eric och lilla vovven och tog matvarorna och gick hem, Jag stod kvar med Jennifer.
Regnet fortsatte att strila ner.
Där och då undrade jag starkt om uttrycket "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder", verkligen stämmer. Jag hade klätt mig ordentligt så jag frös verkligen inte, men så värst njutbart var det inte. 

Idag däremot, strålade solen från en klarblå himmel. Farfar skulle med Eric på fotbollsträning och jag hade tänkt vara ute med Jennifer och gå i skogen och sen sätta mig i en solig glänta och binda adventskrans.

Då provade hon djupet på en vattenpöl. 
Den gick över stövelskaften.
Samtidigt råkade hon kissa på sig.
Vi gick hem!

På eftermiddagen dök det upp två barnbarn till och ljudnivån var hög. 
Men nu.
Barnbarn och föräldrar drog hem till sitt.
Maken och jag har badat bastu och sitter och väntar på att bli serverade middag.
Det är dottern och pojkvännen som huserar i köket.
Och det må vara vilket väder det vill
men livet är skönt!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar