torsdag 6 februari 2020

Samtal, samtal och snart helg


Den närmar sig. Helgen. Om det tycker jag; BRA!
I synnerhet efter några utmattande dagar med utvecklingssamtal. Igår kl 16.30 var det sista avklarat och vi slöjdlärare firade med AW på 7 Flaskor. Vilket var ett par månader sedan, pga min hälsomånad. Arbetskamraterna var inte glada på mig, men ändå tacksamma för att jag inte gjorde 3 månader, som jag sagt från början. Och vi hade trevligt igår. Goda drinkar och bra prat om ditt och datt. Därav inget skrivet här på bloggen igår. Jag stupade i säng när jag kom hem.

Idag har jag haft en annan typ av samtal, när vi skypade med en pedagog från Linköpings universitet, lärosätet för min nuvarande student. Dom gör inga lektionsbesök numera, delvis beroende på att det är en utbildning på distans, men även för att det numera finns massor av digitala möjligheter.
Jag minns hur nervös jag var när jag fick lektionsbesök från min utbildning, på 80-talet.
Numera tar jag allt mycket mer avslappnat. Tänkte det om utvecklingssamtalen också. När jag startade för 20 år sedan var jag mycket mer på spänn och noga med hur jag uttrycket mig. behöll ilska och frustration inom mig. Numera tänker jag inte så mycket, jag bara utgår ifrån erfarenhet och agerar som medmänniska. Jag kan t om säga ifrån till föräldrar om jag tycker det behövs . Igår t ex dunkade jag näven i bordet framför en förälder som jag tyckte gick på alldeles för hårt om att sonen behövde prestera. Det hade effekt och vi fick ett mer sansat samtal efteråt.

En nyutbildad kollega till mig hade ett mindre roligt samtal, han blev utskälld så det osade hett, av en förälder. Det var väl egentligen inte menat mot honom personligen, men han fick ta emot uppdämd frustration över skolsystemet som sådant. Till honom har jag köpt en bukett tulpaner som jag ska överlämna imorgon.

Nu avslutar vi den här torsdagkvällen med en kopp te kryper till sängs och njuter av att vakna upp till fredag i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar