söndag 9 februari 2020

Bland-band!

Kommer ni ihåg när man gjorde "bland-band"?! Kassett-band med blandad musik. Den här helgen har varit som ett sådant där bland-band!!

Lördagen började med lite vardagsbestyr. Som att byta sängkläder och tvätta. Sen tog dottern, lilla vovven och jag en långpromenad via kyrkogården där vi tände födelsedagsljus för pappa. Jag veckohandlade på hemvägen och sen tog vi en gemensam fika innan det var dags för mig att fixa mig iordning och cykla till stationen.
Syrran och jag tog 14.11-tåget till Stockholm. Jag skulle hämta en undanlagd present på en leksaksaffär på Kungsgatan, vi var kulturella på Hallwyllska palatset där det-förutom det fantastiska, överdådiga borgarhemmet också var en fin och rolig utställning om te-kannor.



17.30 hade vi bokat bord på Eataly. Där inledde vi med Italiens motsvarighet till Champagnen, nämligen Franciacorta. En ljuvlig dryck med precis lagom stora bubblor som kittlade gommen och gav en lång, angenäm eftersmak av saftiga äpplen. Sedan kom det in en tallrik dignande av nyfriterad, spröd och precis lagom fet bläckfisk, stora räkor och grönsaker. Man pressade över citron, doppade i vitlökssås, åt och njöt!! Efter det skrovmålet begav vi oss till Chinateatern och huvudanledningen till resan, nämligen systers julklapp från dottern, som även jag fick nyttja. Vi hade biljetter till musikalen "En värsting till syster".

Så kan en angenäm lördag se ut! Stapplade i säng vid kvart i ett.

En angenäm söndag bjöd på sen gemensam frukost med dottern och pojkvännen. Lite jobb innan maken och jag tog lilla vovven och vandrade till son med familj dit vi var bjudna på kalas. Anledningen till detta kalas var barnbarnets 6-årsdag. Det blev en lång, glad eftermiddag med fullt hus av gäster, bubbel och tårta.


Nu har vi ätit middag, diskat och ska varva ner inför kommande arbetsvecka. Det har varit en fantastiskt trevlig "bland-bands-helg"!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar