lördag 1 februari 2020

Fake it till you make it....

Vaknade kl 06.00, efter 9 timmars sömn, av att regnet smattrade mot fönsterrutan. Huvudet värkte och jag kände mig tung och fortfarande trött.

Men så tänkte jag; -Va fan, stig upp och gör något åt dig själv!

Så jag började med att boosta kroppen med ingefärsshot och en bowl på banan, mango, hallon och acai. Drack en hel kanna te med honung, klädde mig i en röd merino-tröja och sminkade bort de mörka ringarna under ögonen, satte lite guld på ögonlocken och sprutade parfym bakom örat.
Sen åkte jag och köpte blommor. Ett stort fång tulpaner i lila och vitt tillsammans med småbladig eukalyptus, och så tre krukor med pärlhyacinter.
Blommor ger energi!
Efter en tre-dubbel espresso promenerade jag ner till Katalin, där jag stämt träff med två kollegor för att njuta av lite lördagsjazz och äta lunch/middag.
Och jag avbröt min hälsomånad och vi delade på en flaska vin!



Det var fantastiska musiker, bl a min duktige bror Leif Österlund-pianist,  som bjöd på Count Basie-musik. Barndomsmusik för mig. Skivan med atombomben kom ut 1958, alltså samma år som jag föddes. Min 16 år äldre bror köpte den skivan och den gick varm många år, jag minns fortfarande hur det visslades och nynnades på "The Kid from Red Bank", " After Supper", "Flight of the Foo Birds" och "Splanky".  Galet bra musik!

När jag 3 timmar senare klädde mig för att promenera hem sjöng koltrasten vackert i skymningen.

Nu har jag krupit upp i soffhörnet med en kanna te. Börjar gå ner för räkning igen, så det blir tidig sänggång även ikväll. Men jag är så glad att jag hållit mig på benen. Fake it till you make it funkade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar