onsdag 9 januari 2019

A candle loses nothing by lighting another candle


Januari kan vara en tråkig, seg, mörk och intetsägande sträcka av dagar efter decembers allt ljus och glitter, helger och fester. Man har inte direkt något att se fram emot, det är ont om pengar och långt till nästa ledighet. Man måste kavla upp ärmarna och ta tag i saker. Det är vardag, helt enkelt.

Men man kan göra trevligheter av vardagen också.
Halvtre idag när jag tittade ut genom skolfönstret så stod solen lågt och bildade guldstrålar mellan tallarna ner mot Hågadalen.
Efter arbetslagsmötet var vi tre kollegor som åkte ner till 7 Flaskor och drack drinkar.


Jag beställde en White Lady och en GT och så fick jag smutta på en Manhattan.
Ett minne kom tillbaks, när jag första gången var i New York och åkte limosine på Manhattan till en bar, högt upp, och hela baren snurrade sakta runt så man hade vy över hela staden. Där beställde jag en Manhattan, hade stora förväntningar, men tyckte att den smakade ganska äckligt. (vilket jag även tyckte idag) Men känslan! Där satt jag och drack Manhattan på Manhattan!
Ikväll var det en annan känsla, och trevligt hade vi. På bussen hem fortsatte jag att drömma mig tillbaka till New York, men jag fick också goda känslor av Uppsala, när jag såg mycket folk på pubar och restauranger som bussen passerade. Ute var mörkt och kallt, men där inne satt dom och drack och åt gott och skålade, pratade och såg glada ut. Och utanför Folkes Livs såg jag ett ungt studentpar som dansade bugg i snön och kylan.
Syner att bli glad över en vanlig onsdagkväll i januari.
Och som "grädde på moset" skriver Sofia Sivertsdotter ikväll på instagram;
Ibland är frisk luft och gröna kulisser det enda om behövs för att minnas vad som är viktigast i livet. Om man ändå inte vet? Skala bort allt som INTE är så viktigt så visar mellanrummen vägen vidare. 
Visst är det vackert!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar