måndag 7 januari 2019

Jobbar man bäst under lite press?

Dagen har innehållit; informationsmöte, hjärt- och lung-räddningsutbildning och så lektionsplanering.
Innan eftermiddagskaffet fick jag hjälp av vaktmästaren att sätta upp elevarbetet som min lärarstudent gjorde tillsammans med årskurs 8 i höstas. Det när varje elev fick en liten del av en bild att utföra med minst 2 olika textila tekniker. Bilden föreställde en del av skolan. Jag tycker det blev väldigt dekorativt!


Det där med lektionsplanering. Innan jag gick hem på jullov packade jag ner en påse med material som jag tog hem. Tanken var att jag skulle sy upp och planera så att det var färdigt när terminen startade. Så blev inte fallet.
 Istället blev jag kvar på skolan ganska så sent idag, och nu ikväll har jag suttit och broderat, gråtandes framför Cancergalan på tv 4. Fått blinka bort tårar och snyta mig med jämna mellanrum.
Men jag blev klar, och det kanske faktiskt är så att man jobbar bäst under lite press?


Det är en typ av sashiko-stygn som kallas Hitomezashi. Eleverna i särskolan ska få göra en liten ljus-hylla för ett batteri-värmeljus på träslöjden och så ska delen bakom ljuset kläs med ett dylikt broderi, med glittertråd, som förhoppningsvis ska glittra lite av ljusskenet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar