fredag 11 januari 2019

Fredagssysslor och fredagsmys



Jag förberedde fredagsmyset 07.00 när jag skar rotselleri som jag kokade i ättikslag och ställde ut på kylning.
Efter arbetsdagen gick jag på biblioteket innan jag cyklade hem och satte på tvättmaskinen, sen la jag mig i badet med ansiktsmask, ett glas vin och en bok.
Jag blandade ihop en granola som jag slängde in i ugnen medan jag förvällde kantareller och skalade rotselleri. Hängde tvätt och satte på ytterligare en maskin.
Middagen intogs kl 19.30; ugnsbakad torskrygg med rotselleripuré, picklad rotselleri, persilja och sugarsnaps. Dottern och pojkvännen var här. Prat om veckan som gått och helgen som kommer.
Maken är skridskoledare även denna helg, så hans utrustning ligger redo i hallen. Dottern och pojkvännen drog till hans lägenhet nu ikväll. Själv måste jag bli klar med lilla vovvens tröja i morgon, eftersom hon ska åka ner till Borås på söndag. Sitter kvar i soffan och stickar, en kopp te och så lilla vovven sovandes på en kudde bredvid. Försökte tidigare prova tröjan med stickorna kvar, men om det tyckte hon inte! Jag får nöja mig med att prova storlek och längd jämfört med den gamla tröjan, och hoppas att hon vill ha den nya på sig, efter traumat med kvällens försök till provning.....

Sysslor och mys i en blandad kompott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar