torsdag 4 oktober 2018

Mål



Den här får det bli!
Jag har nu suttit och tittat igenom 5-6 klipp om att sätta och nå mål, och tillslut fastnat för denna.
Förbereder en lektion med min årskurs nio. Vi hade utvecklingssamtal för ca en månad sedan och då satte var och en av eleverna upp mål för denna termin. Tänker att det börjar bli dags att dom tittar tillbaka på sina samtal och mål för att se om dom har börjat arbeta i riktning mot att nå sina mål.
Terminen går fort, mycket att lära och ta in, och så lätt att glömma vad det var för mål som sattes och än mindre, komma ihåg att man måste ta specifika delmål för att nå sitt slutmål.
På måndag morgon ska vi jobba med det!

Jag satte själv upp mål, efter min resa förra veckan. Har ett "avstämningsmöte"inplanerat med min väninna om en dryg månad. Det är lättare att ha fokus, när man vet att någon annan kommer att kolla hur det gått!

Fokus, det ordet hade vår föreläsare Lili Öst, låtit rista in på en ring hon bär var dag. Ett bra sätt för att påminna sig.


Det är väl inte direkt ett mål, men däremot en önskan, att någon gång få åka på en riktig Oktoberfestival med karakteristiska kläder, joddel-musik med dragspel och stora stop med öl. Men idag hade maken och jag en minioktoberfest, där jag hittade en spel-lista på Spotify, jag stekte lammkorv, gjorde coleslaw och potatismos och så korkade jag upp öl från beställningssortimentet. Ett öl med råvaror från vänners gård i Södermanland. Warbro Kvarn. Rekommenderas!

Men nu har jag både som önskan och som mål att krypa till sängs! Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar