onsdag 10 oktober 2018

Brittsommar-dag



Jag satte en bit nötkött på kokning, tog stavarna och gav mig ut när mörkret precis lättade på himlen.
Stavarna i händerna, bestämda tag och stora kliv. Trafiken var morgontät och det var skönt att komma ifrån vägarna och ge sig in i skogen. När jag nådde området vid Kung Björns hög, hade solen stigit på himlen och fåren började röra sig mot nya betesmarker. Jag hade nära sällskap med ett par som var på väg mot flocken. En av dom, försökte gnaga på min stav, men den smakade förmodligen illa, så han gav upp på direkten och gav mig en bister blick, innan han fortsatte.
Jag blev ordentligt varm, och fick knäppa upp min jacka och ta av handskarna.
Inte så konstigt med tanke på att termometern visade + 14 grader när jag kom hem. Jag tog fram dammsugaren och tog en veckostäd innan dusch och frukost.
Dagen har bjudit britt-sommar-väder. Jag satt t om ute i solgasset och åt min lunch-macka och drack mitt kaffe. Det var ljuvligt skönt!
Nu ikväll har jag tagit hand om mitt nötkött, skurit rotfrukter och färdigställt köttsoppan, som ska vara middag i morgon kväll. Har även bakat surdegsbröd, rejäla limpor med havrekli och brödkryddor.
Har fantastiska trevligheter att se fram emot kommande dagar, så nu blir det ett uppehåll här på sidan. Återkommer måndag kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar