lördag 6 oktober 2018

Spenderbyxorna på idag!

Idag stod det Shopping. på schemat! Jag hade lovat mig själv att åka ner på stan med öppet sinne, för att inte låsa mig vid något särskilt. Behövde verkligen ny höstjacka/kappa.
Till en början gick det trögt. Jag gick runt i olika butiker, provade några jackor, men tyckte inget var riktigt snyggt eller skönt. Suktade efter att slå mig ner på Forsa bageri med en kaffe Latte och en smörbulle, men stod emot och fortsatte till Newhouse-butiken. Och se där släppte det plötsligt.
Det blev en kappa och en scarf. Fortsatte till Rabalder där det blev långbyxor, blus, linne och tröja. Vidare till Alewalds där det blev en soft-shell-jacka, en variant av fleece-tröja och ett par skinnhandskar. Trosor på Twilfit, Te på Tehörnan och så använde jag mitt presentkort på Edblads till en halskedja och ett armband.
Fem timmar senare stapplade jag in i mitt hem och bryggde kaffe. Pank men nöjd!

Efter kaffet fick jag en energikick. Jag satte på en tvättmaskin, jag putsade alla fönster på nedervåningen. Jag strök gardiner och satte upp nya i kök och hall. Jag planterade om nyinköpta krukväxter och uteväxter. Jag satte deg på surdegskulturen jag startade i början på veckan. Jag vispade ihop en majonäs och jag skrev ett brev som måste postas imorgon.

Maken kom hem från fotboll, i det närmaste utan röst, och mötte dessa fönster;


In mot köket,


                                                                   och in mot hallen.

Inte för att han såg att det var nytvättat, nya gardiner och nya blommor, men i alla fall.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar