onsdag 6 december 2017

Skål för Finland


Ikväll kunde jag äntligen gå på en ansiktsbehandling! Det är något jag brukar unna mig med jämna mellanrum, och har gjort ända sedan jag var i 25-årsåldern. Nu oftare än då. Men så fick jag fullt av konstiga utslag i ansikte, på armar och bröst i mitten av augusti som blev riktigt fula, kliade och sved. Jag tog en massa prover som skickades på analys och fick stark cortisonsalva att smörja med. Det har jag hållit på med ända tills för ett par veckor sedan, när allt nästan var borta.
Fick också svar på proverna i samma veva, man hittade inget anmärkningsvärt, men ville att jag skulle prova medicin mot Rosacea. Äta antibiotika i 6-8 veckor och samtidigt smörja med någon salva.
Jag hämtade aldrig ut den medicinen, efter egna sökningar på nätet, så tvivlar jag starkt på att det är rätt diagnos. Utslagen är betydligt bättre nu, det kommer bara någon enstaka här och där.
Min hudterapeut gör underverk med sina behandlingar, och jag känner mig helt trygg i hennes händer. Nu har hon peelat och smörjt, masserat och behandlat med olika medel, och jag känner mig nästan lysande, skimrande i ansiktet. Hon har en teori om orsaken, och jag har fått lite tips, som jag tänker testa. Sen sa hon också att OM jag vill prova den där antibiotikakuren, så får man under tiden och efter avslutad kur, kompensera kroppen genom att äta bra mage-tarm-bakterier, som t ex probiotika.

Till råga på allt, så fick jag ett glas mousserande vin efter behandlingen! Hon är av finsk börd, och firade 100-års självständighetsdag idag! Skål för Finland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar