lördag 2 december 2017

Gråt inte över spilld mjölk!


Han är bra min man!

När jag stökade med planteringar och pyntning i förmiddags, så råkade jag välta omkull min fina, röda tekanna. Den for ner i vasken och själva pipen gick av i flera delar.
Jag blev så arg! Så onödigt. Jag kunde väl tagit det lite lugnt, när jag faktiskt såg att det var fullt med grejer på diskbänken. Var jag tvungen att ställa ner planteringen med hyacinter utan att först flytta undan lite grejer?? Och nu på tisdag som syjuntan ska komma hit på te!
Maken, som gick runt och dammsög, stannade upp och frågade varför jag var så upprörd. När jag berättat vad jag gjort, sa han, helt lugnt; - Men jag köper en ny idag. Det är en världslig sak!

Och mycket riktigt! Sena eftermiddagen, när dottern och jag precis tog sista pepparkaksplåten ur ugnen. kom maken hem med en jättepåse med bullar och en sprillans ny tekanna, från Höganäs!

Han hade varit på bandy, Sirius-Kalix. Han frös, och smet strax innan matchen blåstes av, och när han då gick förbi kaffe-serveringen, ropade försäljarna och frågade om han ville ta hem överblivna bullar.
Tekannan hade han köpt innan matchen startade.

Och nu har vi invigt te-kannan och provsmakat pepparkakorna.

Dom blev supergoda. Extra kryddiga och knapriga i år. Provade ett nytt recept. Teet smakade också bra, och kannan var väldigt bra att hälla ur!

Och jag borde lära mig att inte gråta över spilld mjölk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar