måndag 11 december 2017

En dag i taget!


Det började så stilla utanför klassrumsfönstret, på förmiddagen. Stora, kristall-liknande snöflingor som sakta dalade ner och täckte skolgården.
Senare på eftermiddagen, när jag cyklade hem, hade det blivit mindre flingor men tätare och mer frekvent. Snön la sig på trädens alla grenar och dämpade alla ljud. Världen blev vackert vit!
Och man får väl passa på att njuta nu, för termometern visar 0-grader, och prognosen säger regn senare i veckan.


Njuter gör jag också av de fina amaryllisarna jag fick igår. Dom gillrades upp med ståltråd i gardinstången. Jag har vattnat i stjälken och så är tanken att dom ska slå ut, hängandes upp och ner.
Jag njuter även av Den gula oljan, som min svägerska hade med. Hon är thailändska och brukar köpa med sig denna starka, aromatiska olja. Den är otroligt skön, att smörja en droppe av, under näsan, nu när jag fortfarande dras med snuvan. Den renar verkligen luftvägarna. Svägerskan påstår också att om man har hosta, ska man smörja in fotsulorna, sätta på sig sockor och låta verka under natten.


Jag njuter också av den fina lin-dekorationen jag fick av min syster igår.  Den passar så bra tillsammans med den korstygnsbroderade julbonaden i köket!


Kvällen har jag tillbringat vid symaskinen för att sy färdigt julstrumporna. Nu ligger fem färdiga strumpor på strykbrädan, och det blir till att besöka en leksaksaffär och hitta något att fylla dom med!
Annars behöver jag inte leta några julklappar i år, och det känns nästan lite tomt, men mest skönt.
Min julklapp i år, införskaffades redan i somras, och kommer att starta den 21/12.

Men där är vi inte riktigt än.
En dag i taget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar