lördag 8 oktober 2016

Min egen lilla retreat


Jag njuter så av höstfärgerna. Varje morgon måste jag stå en liten stund och titta ut på färgskiftningarna utanför sovrumsfönstret.
Tänker att den här helgen blir som min egen lilla retreat! Jag vilar i stillhet och ensamhet, tankarna får fritt spelrum.
Fast helt ensam var jag inte idag.
 

 
Jag fick sällskap av Massimo, när son med familj skulle på ett barnkalas i Stockholm. Vi gick en riktigt lång och skön skogspromenad på ett par timmar. Vinden blåste ganska kall idag, men med tredubbla lager av tröjor, raggsockar i skorna och raska steg så höll jag värmen. Det är så magiskt vackert  i skogen nu, när löven fallit som en färgsprakande matta på marken, och fortfarande sitter så pass många löv på träden så att det bildar som ett tak över stigarna. Nästan som att gå i en vacker sal. Och när vinden förde med sig små asplöv ned över hund och mig, så kändes det som confetti i slowmotion.
Hemma i trädgården igen planterade jag ner lökar i rabatterna, små tulpaner och Allium. Fick dock obedd hjälp av Massimo, så det blir spännande att se var blommorna kommer upp i vår.

Hunden hämtades upp framåt kvällen och jag tog mitt varmbad, lagade min kvällsmat och satte mig återigen med musik och broderi. Nu är det knäpptyst i huset, bara köksfläkten och kylskåpet som surrar och väser litegrann. Ska tända mina doftljus vid sängen och lägga mig och läsa.

Det här är en bra retreat!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar