söndag 9 oktober 2016

Det som göms i snö kommer upp i tö...

...eller som i det här fallet; det som gömts under bråte i källaren, kommer fram när man rensar!
 
 
Det här låg i en kasse undangömd bakom matt-trasor och vävskedar. En fördjupning i bild och broderi, från textillärarutbildningen 1983 eller möjligtvis 1984. Många, många arbetstimmar ligger bakom dessa skisser och arbetsprover. Det kanske är svårt att förstå när man ser den här högen av skrynkliga papper och små textila arbeten.

Temat Löjtnantshjärta, så här står det i texten;  Ända sedan barndomen har denna blomma fängslat mig med sin skönhet. Den är för mig min barndoms sommarlycka. Smultron och grädde i mormors hammock. Den första förälskelsen med gräsfläckar på den vita brodyrklänningen. Ljumma försommarnätter med idisslande kor i hagen ner mot sjön. De skira stänglarna som lyfter sina blommor med värdighet. Blomkalkens slutna, mjuka form som rymmer en hemlighet. Livets gåta.....
 
Jag gjorde förslag för knyppling till en fönsterskärm, som applikation på en klänning och som ett draperi, till textiltryck, till en röllakans- och rya-matta, som korstygns- och fritt broderi, till en stickad tröja, till gardiner och jag vet inte allt. Blev riktigt imponerad!
 
Men nu åkte alltihop i papperskorgen! Tillsammans med dagböcker som jag hittade underst i påsen, jag började läsa och kände att detta inte skulle sparas till eftervärlden.
 
Nej, det är inte så att jag "dödstädar", men på torsdag kommer gäster som ska sova över i källaren, så jag bestämde mig för att gå igenom alla mina hyllor och gömmen och storstäda och då passade jag på att rensa bort. Man kan inte spara på allt i en evighet.

 
Måste säga att min detoxmat är färgglad, vacker och god!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar