söndag 18 september 2016

Multitasking.....

Efter en skön natts sömn steg jag upp och gjorde en energigivande smoothie på jordgubbar, banan, kokos, linfrö, proteinpulver och yoghurt. Nu var jag redo att ta mig an denna söndag. 
Började med att skära äppelklyftor och lägga i ugnen. Fick 4 kassar med äpplen igår, och idag skulle det bli mos! När en plåt var i ugnen tog jag fram trasa och fönsterputsmaskin och gav mig på fönstren i vardagsrummet.
Då klev barnbarnen innanför dörren. Hade lovat att vara barnvakt en stund i dag.
Jag hade burit upp den gamla leksakslådan från källaren, och eftersom det var ett tag sedan dom var här, så var det spännande och roligt. Vi lekte med alla gamla bilar och byggde med duplo, medan alla plåtar med äpplen hann bli klara i ugnen.
Då gick vi ut till den lilla "målaraverkstaden" som jag arrangerat i trädgården. Vattenfärger, penslar och ett långt papper spänt över staketet med hjälp av häftstift. Det blev succe´!



Den "lilla barnvaktsstunden" blev ganska lång, så jag fixade lunch åt barnen och sedan fick Eric hjälpa till att göra äppelmos. 


Det gjorde han med stor koncentration!!
Så blev det sagoläsning och middagssömn i vår säng.
När jag sedan satt och åt lunch så dök plötsligt maken upp från sitt Malmö-besök.
Strax därpå fick vi besök av äldsta son med familj! Dom skulle på ett födelsedagskalas i närheten och jag lovade att deras hund skulle få vara hos oss under tiden.
De sovande barnen vaknade och hann leka lite med sin kusin innan vi fortsatte till lekplatsen när kusinen gick på kalas.
Så blev barnen hämtade på eftermiddagen och jag tog hund och en kasse med Linnes Döttrar och traskade till kyrkogården för att plantera. Delade på min stora plantering i rabatten häromdagen, och tänkte att dom skulle passa på min svärmors grav.
Så blev hund hämtad och jag bytte om till träningskläder och cyklade till Fyrishov och ett skivstångspass.

Väl hemma paketerade jag äppelmoset och satte rödbetor och kronärtskockor på kokning innan jag gick och duschade.
Maken höll på med gurkinläggning! Han har snälla patienter som kommit med Västeråsgurkor och bönor från egen odling!


Vi åt en härlig middag med kronärtskockor, citron och smör till förrätt. Hjortfile´ med rödbetssallad och bönor till huvudrätt. Ost och kex till dessert.
Vi drack det sista av rödvinet framför den danska tv-serien och jag hann även med lite korsstygn efteråt.
Det känns som en innehållsrik söndag med många bollar i luften!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar