måndag 9 maj 2016

Konst runt Siljan, spa-besök och födelsedagsfirande!


I fredags väcktes jag av vacker stämsång, när fyra personer och en hund stormade sovrummet med blommor, paket och apelsinjuice! Det var min födelsedag!

Efter paketöppning fick jag förflytta mig till ett dignande frukostbord där dottern fixat och pyntat!

Sen var det dags att bege sig på road-trip! Min väninna och jag bilade till Dalarna för "Konstfärd runt Siljan" och ett spa-besök i Tällberg. Så mycket fint vi fick se!!



Vackra emalj-tavlor och akvarell-hus hos Anne Blijdenstein i Leksand.
Häftiga, färgglada akryltavlor hos Stig Wåhlberg i Tällberg.
Fina fåglar och roliga askar hos Josefin Wedel i Tibble.
Fantastiska landskap hos Anders Ståhl i ett gammalt missionshus utanför Leksand.

Och så min favorit; Charlotte Adde i Rättvik. Har köpt fler tavlor av henne tidigare. Nu hade hon gett sig på skulptur, och jag blev helt förälskad i den ovanstående lilla kvinnan. Jag var så nära att köpa den, men besinnade mig i sista stund. Den kostade ändå 4000 kronor. Ibland kan det vara bra att få längta efter något man vill ha också (tröstade jag mig i alla fall med, när vi tillslut gick ifrån ateljen i Eliasgården i Rättvik.

Vistelsen på Dalecarlia Spa var härlig. Vi tillbringade eftermiddagen i solstolen med Prosecco och oliver och sen blev det simning och bubbelpool innan vi gjorde oss iordning för en fantastisk tre-rätters middag i den vackra matsalen med utsikt över alldeles spegelblanka Siljan. Vårt rum bjöd på sjöutsikt och sköna sängar, och morgonen efter åt vi oss mätta på finfin frukostbuffe´innan vi skulle på behandlingar!


Jag hade ett alldeles eget litet konstverk väntandes på mig i brevlådan när vi kom hem från Dalarna. Göteborgsdottern hade målat och tecknat en ljuvlig liten vitsippa till sin mamma.

Och på söndagseftermiddagen blev det kalas. Maken och barnen med respektive, ordnade en härlig middag i trädgården. Jag hade bara att sätta mig till bords....


...som var så vackert arrangerat av yngsta dottern.


Förrätten, laxrullar, serverades på en saltsten, som också var en födelsedagspresent.


Till varmrätt blev det grillat kött med god sallad, klyftpotatis och kall sås.
Dessert var Creme Bruleé.


Och tänk att vi kunde sitta ute ända till nio på kvällen.


Det blev verkligen en försmak av sommar den här helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar