tisdag 10 maj 2016

Flitig som en myra!

Uttrycket blev verklighet inför mina ögon igår! Jag gick hundpromenaden och hade stannat för att lilla vovven skulle uträtta sina behov, när jag fick syn på något mörkbrunt i en större, spelkulas storlek som förflyttade sig framåt på marken vid mina fötter. När jag böjde mig ner och tittade närmare, fick jag se att det var en död humla som under sig hade en liten myra som slet och drog målmedvetet framåt med det tunga lasset på ryggen. Storleksskillnaden var enorm!



En annan som verkligen är flitig som en myra just nu, är yngsta dottern som förra veckan började nytt jobb, som försäljare på Gant kläder, som öppnat sin andra butik i stan. Samtidigt har hon inte slutat som personalansvarig och försäljare på Naked Juice-bar, och dessutom har hon städjobb på farbroderns sjukgymnastmottagning en gång i veckan. Den här månaden kommer hon att jobba sjukt mycket. Till hösten har hon sökt utbildning, och då kommer hon att jobba extra för att dryga ut studielånet.

Vill nog påstå att det var lite "flitig myra" över mig med idag. Efter jobbet kl 16.30 förberedde jag soppa och satte bröd på jäsning innan jag gick ut och rastade hund. Sen gjorde jag en rabarberpaj, åt soppan, gräddade bröd och paj och cyklade iväg på yoga-pass. På hemvägen sa jag till och hälsade på sonhustrun, efter dusch blev det fika och samvaro med familjen, och nu har jag diskat, skurit och paketerat bröd och ska strax gå och läsa slutet på en bra bok innan det är dags att släcka och sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar