måndag 23 maj 2016

Älskar vin



Jag dricker mer än gärna vin! Älskar alla sorter; rött, vitt, rosé, mousserande, portvin.
Äldste sonen har gått med i Munskänkarna, och gått fler utbildningar. Det är roligt att höra honom berätta och i helgen fick jag några tips. Bl a om ett franskt rosévin "Miraval", som fått bra betyg.  Det tillverkas på en vingård som tillsammans med en fransk familj ägs av Brad Pitt och Angelina Jolie. Det finns också en musikstudio på gården, där Pink Floyds album "The Wall", spelades in. 
Tänk så mycket man får reda på genom att vara vinintresserad! 
På lunchen idag tog jag en tripp till systembolaget, skulle köpa en flaska champagne till en kollega som fyller 60 år på onsdag, och passade på att köpa hem några flaskor vin till mig själv.
När jag letade efter en Chianti som jag också blivit tipsad om, sprang jag på Ernst vin! Kunde inte motstå att köpa hem en flaska. Det är tillverkat i Toscana och har ett citat på etiketten; "Om druvorna, solen och jorden vore instrument, är vinet musiken som uppstår"
Återstår att se om det uppstår ljuv musik när jag korkar upp denna flaska!
Men nu har jag intensiva dagar framför mig, så vin blir det inte förrän fredag, har ikväll blivit inviterad till sonen på Sushi och Mousserande, när han fyller 32 år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar